Ik ben een én-én mens.
Ik wil vaak een stukje van het ene en nog een beetje van dit en een beetje van dat. Maar dat wil dus zeggen dat er vaak hier en daar ongebruikte restjes achterblijven, veel ditjes en datjes.
Thuis en in mijn hoofd.
Ideetje hier, alleenstaand sokje daar.
Beetje info hier en nog wat foto’s daar.
All over the place.
Dat marcheert dus niet op de lange termijn. Dat is chaos. Dat kan anders. Lichter. Minder.

Ik voel mij best vaak overweldigd.


Door de veelheid die het leven is.
Alles wat er ‘gedaan moet worden’.
De grote en de kleine dingen.
Van ‘den afwas’ tot het runnen van een onderneming.
Elke dag is gevuld met kleine en grote beslissingen. Van het kiezen van de route van de ochtendwandeling met mijn hond Lucy tot de manier waarop ik mijn geld ga verdienen. En alles daar tussenin.


Elke dag moeten er vele keuzes gemaakt worden.


Daar waar we eigenlijk slechts een beperkte capaciteit hebben in ons brein om keuzes te maken. Dat potje loopt leeg gedurende de dag. En ook: ons brein is daar ook niet voor gemaakt. Ons lichaam maakt de echte beslissingen. Die in lijn liggen met onszelf. Ik wijk af…

Maar dus, ik voel mij vaak gigantisch overweldigd. De spullen in mijn huis, de mails in mijn mailbox, de to do’s in mijn Todoist, de weerkerende afspraken in mijn agenda, de vragen die ik krijg, de berichten die ik heb te beantwoorden, de gezondheidsadviezen waarover ik lees en die allemaal wat anders vertellen, de mogelijke manieren waarop ik mijn aanbod zou kunnen vormgeven, de kleurkeuze voor de huisstijl van een project…
Jeetje! Er. Is. Zo. Veel!

Dus… om hiermee allemaal te kunnen omgaan is er minder nodig. Dan heb ik bewust te gaan selecteren.

Opdelen. Minderen. Kleiner maken. Bewuste keuzes maken. Durven nee zeggen. Losmaken. Wegdoen. Grenzen trekken.


Awel. Da’s wat we, The Challenge Clan, de komende 10 dagen bewust gaan doen. Samen.
Tijdens deze challenge zetten we de intentie om hiermee 10 dagen lang, elke dag 10 minuutjes (of langer als je daar goesting in hebt) mee bezig te zijn. En het leven wat lichter te maken. Te zien wat het ons brengt.
Ik deel graag tips die ik verzameld heb, inspiratie en ideetjes over de verschillende domeinen om te gaan opruimen waaraan je misschien zelf nog niet gedacht had die best veel bandbreedte vragen.

Wees welkom! We vliegen er morgen in: hier meer

Liefs,
Kris Sibelle