Ik wil geen flatline life

Veel mensen lijken een rustig, voorspelbaar leven na te streven met vele zekerheden, niet teveel ‘gedoe’ of last minute wijzigingen, etc. Ze kiezen voor het huisje, tuintje, kindje, hondje, goed betaalde job, … Het ‘gewone’, het verwachte pad.

Dat geeft hen rust, denken ze. ‘Zo hoort het.’

Als ik daarover nadenk, voel ik dat zo’n leven niet voor mij is. Ik vraag me vaak ook af: is dit echt wat mensen gelukkig maakt? Is dit nu oprecht wat ze willen? Is dit het leven dat ze voor ogen hadden?

Ik maak dus andere keuzes, vanuit het idee: wat maakt me gelukkig? Is dit wat ik in het hier en nu wil?

Dus dan loopt het voor mij zo:

Zelden kies ik nog voor zekerheid, al heb ik dat wel lang gedaan. Want ja, zo worden we opgevoed, het wordt ons aangeleerd.

Ik hou van een leven vol uitdaging, nieuwe dingen ontdekken, durven kiezen voor het onbekende, zekerheden loslaten en in vertrouwen doorgaan.

Een leven met pieken en dalen, geen flatline leventje dus. #noflatlinelife

Dat is waar ik voor kies, dat is wat klopt voor mij. Maar dat wil ook zeggen dat na die heerlijke hoogtepunten ook dieptepunten volgen. Dat hoort er gewoon bij, het diepe voelen.

Eerlijk, ik ben dankbaar voor de momenten waarop ik merk dat ik helemaal ‘aan’ ga en ook wanneer ik even de dieperik inga, want dan weet ik dat ik ‘all-in’ ben gegaan. Ik heb me opengesteld voor de highs, maar ook voor de lows.

Vroeger sloot ik me vaak wat af, om die heftige ups en downs niet te moeten doormaken. Ik was ‘bang’ van mijn eigen emoties eigenlijk, want het leven ‘hoort toch niet zo heftig te zijn’…

Intussen heb ik geleerd dat ik nu eenmaal een emotioneel wezen ben. In die ups en downs ben ik het meest mezelf en leer ik het meest. Het is eigenlijk echt gewoon hoe ik functioneer. #emotionalauthority

Nu kan ik ‘genieten’ van die ups en downs, omdat ik ze herken. Ik kan het plaatsen en zo leer ik steeds beter op die emotionele golven te surfen. #surftheemotionalwaves

Jezelf echt leren kennen, begrijpen, aanvaarden. Van daaruit is het zoveel makkelijker om de moedige keuzes te maken die jou brengen waar je écht wil zijn.

#courageisthekey

#humandesign#emotionalmanifestor