Op deze dag, maar dan in 2010, stapte ik naar de FOD en vroeg ik mijn btw-nummer aan. Datzelfde btw-nummer als vandaag. 14 jaar geleden besloot ik om ‘in bijberoep te gaan’. Ik werd hondentrainer en -gedragstherapeut. TibeLo was geboren.

Die dag, die beslissing voelt nog steeds enorm belangrijk. Maar eigenlijk begon het bij de keuze om die opleiding te gaan doen, anderhalf jaar eerder. Als meisje van 21 koos ik ervoor om een eigen pad te gaan uitstippelen. Los van wat iedereen ervan dacht of vond. Los van die “Wat denk jij nu?! Dat je hiervan je job kan maken?” (jaja, die opmerkingen waren er zeker). Los van de maatschappelijke verwachting dat je maar ‘gewoon’ moet gaan werken, voor een baas, fulltime. Ik kon niet anders dan voor mezelf kiezen en mijn gevoel te volgen.
Ook de woorden van mijn docent en mentor “Van jou zou ik les willen krijgen” gaven me de moed ervoor te gaan. Merci, Geert! 🙏

Want moed was er nodig. Ik woonde alleen, studeerde nog talen, werkte om alles te bekostigen en had een hond en kat om voor te zorgen. Het was veel.
De juiste keuze maken voor mezelf op dat moment gaf me de moed én de energie om het allemaal ‘gewoon’ te doen. Mezelf omringen met mensen die wél in me geloofden, dat was goud waard. Je gezien en gehoord voelen, daar waar je het zelf niet altijd zo helder hebt of de moed je in de schoenen zakt. Da’s goud. Terug vertrouwen vinden, elke dag weer. Omdat je weet dat je niet alleen bent.

Tijdens die opleiding leerde ik trouwens ontzettend fijne mensen kennen. Dat heb je dan, als je kiest vanuit je hart en die anderen doen dat ook. Zelfs vandaag, 15 jaar later, heb ik nog steeds enkele van deze prachtige mensen, ware inspiratiebronnen, in mijn leven. 🙏

Heb ik naam en faam gemaakt in de hondenwereld? Niet per se. Al weet ik wel dat ik altijd wel gezien word als ik iets doe. Maar wat vooral belangrijk is: ik maakte in al die jaren werken met honden én mensen wel een impact. Namelijk op hun leven. Ik draag mijn steentje bij aan een mooier leven, een mooiere wereld. Dus ja, mission accomplished!

Kiezen voor jezelf, voor wat je hart je influistert, het is altijd juist. 💜

Maak die keuze. Zet die stap.

Liefs,

 

Kris Sibelle